Ремонт и/или смяна на обков на алуминиева и ПВЦ дограма

Смяна на механизъм

Безпроблемната работа и надеждност на всяка врата или прозорец зависи от пантите, заключващите механизми и дръжките, заедно формиращи обкова на дограма. Качественият обков е този, който гарантира правилното им функциониране и осигурява дългогодишна експлоатация. Основните механизми използвани у нас са Maco, Siegenia, Roto, GU, Wink House и Schuco. Ние извършваме ремонт и смяна на всички посочени.

Една от причините за неправилна работа и нарушаване на функциите на вашата дограма може да е именно счупен, блокирал или развален механизъм на Вашата ПВЦ или алуминиева дограма. От него зависи дали ще ви духа през зимата, ще отваряте ли / затваряте безпроблемно дограмата или в определен момент тя ще провисне.

В зависимост от проблема ние извършваме само ремонт на обкова, смяна на отделни елементи или на целия механизъм. Смяна на обков, като ремонтна услуга, може да е вследствие на няколко отделни причини или съвкупостта от тях, като например:

  • Сериозен проблем, който не може да бъде отстранен с реглаж
  • Счупени детайли в механизма
  • Желание на клиента за подмяна на едноосовия механизъм с двуосов

Предлагаме също монтаж на секюрити (противовзломен) обков.

Този тип механизъм повишава степента на защитеност на крилото и прозореца, тъй като се характеризира с добавените допълнителни точки на заключване и по-сигурни насрещници. Изключително подходящ е за жилища намиращи се на първите етажи или на къщи.

Фирмата работи и извършва ремонт на следните видове обков за дограма – MACO, GU, ROTO, SCHUCO, SIEGENIA, VORNE, Wink House.

Бърза реакция за отстраняване на проблеми с механизма на Вашата дограма!

Индивидуални решения за всеки клиент!

Предимства на двуосовия пред едноосовия механизъм (обков)

Обковът е съвкупност от механизми, които осигуряват затварянето на крилото в касата на прозореца, които позволяват отварянето му само хоризонтално (т.е. едноосов механизъм) или хоризонтално и вертикално (двуосов механизъм).  Двуосовия механизъм има следните предимства:

Смяна на обков

  • Дава възможност за лесно проветрение на помещението, чрез поставянето му в позиция на ножица, като с това не се заема
    излишно пространство в стаята.
  • Позволява по-голяма функционалност на дограмата
  • За разлика от едноосовия обков, при двуосовия точките на притискане на затваряне на крилото към касата са повече – освен в предната има и в задната и горна част на прозореца, което намалява риска от изкривяване на дограмата.

При проблеми с обкова на Вашата дограма, свържете се с нас – виж още.

Бърза реакция и качествено отстраняване на проблема.